dunlaoghaire.jpg
Terveisiä Dún Laoghairesta! Siellä tuuli kovaa, mutta aurinko onneksi lämmitti. Käytiin päiväretkellä katsomassa James Joyce toweria ja satamakaupunkia muutenkin. Matkalla eksyttiin myös Hughes & Hughes -kirjakauppaan (ihan sattumalta käsityökirjahyllylle) ja ihanalle paikalliselle torille, josta sai vaikka mitä pientä kivaa syötävää. Yritin tietysti tähyillä lankoja, mutta tällä kertaa ei ollut onni matkassa. Äiti kuitenkin toi mukanaan lupaamansa langat Suomesta ja sain J:n sukat jo puikoille. Hughes & Hughesille eksyminen on puolustettavissa niin, että sattuu sitä isommillekin pojille - Michael Jackson kävi lapsineen samaisessa kaupassa muutama kuukausi sitten Dún Laoghairessa asustellessaan.

Kirjanmerkki pääsi matkaan vasta perjantaina keskiviikon sairaspäivän ja torstain unohduksen jälkeen. Sen pitäisi saapua Tuulan luokse ensi viikolla viimeistään keskiviikkona, ellei Irlannin ihana postilaitos jotenkin töppää.

ostokset250207.jpg
Kun on vieraita käymässä, tulee usein kierrettyä kaupungilla tavallista tiuhemmin. Löytyi vähän liikaakin kaikkea kivaa, mutta sain onneksi hillittyä suurimmat ostohalut. Yllä olevat kivat jutut kuitenkin tarttuivat puolivahingossa matkaan, kaikkia kiusauksia kun ei voi vastustaa... Kauan himoitsemani See-D's aakkoset, violetinsävyiset haaraniitit ja kohokuviosablona löytyivät St Stephens Greeniltä, Quick and Crafty -lehti on uusi tuttavuus joka kirjakaupan lehtihyllystä sattui silmään. Mukana tuli A5-kokoinen leikkausalusta (oli puutelistalla) ja koruntekokirjanen joka mielellään lähtee täältä kohti jonkun koruista innostuneemman kotia. Ei siinä mitään mullistavaa ole, mutta kivoja kuvia ja ehkä jokunen inspiraation lähdekin. Huikkaa siis, jos lahjoitus kiinnostaa :) Nyt tein lupauksen itselleni, että vähän aikaa olen askarteutarvikkeiden ostolakossa. En oikeastaan tarvitsekaan tällä hetkellä akuutisti mitään muuta kuin papereita, joita ei ainakaan täkäläisistä kaupoista ole toistaiseksi löytynyt. Noista ostoksista sain kuitenkin inspistä moneenkin juttuun, joten watch this space - kunhan saisin vaan pöytätilaa näpertelyä varten. Kolme ihmistä tavaroineen lisää pikkuiseen kaksioon vähentää pöytäpinta-alaa huomattavasti.