asiakaspalvelua.jpg
Oppitunti numero yksi asiakassuhteiden hoitamisesta ja niiden säilyttämisestä yllä. Laitoin viime viikon keskiviikkona postiin viallisen siirtokuva-arkin (kuvassa keskellä, siis nuo tumman- ja vaaleanruskeat pallokirjaimet). Lähetin sen valmistajafirman osoitteeseen ja kirjoitin mukaan saatekirjeen jossa moitin huonoa laatua (johon ei kylläkään tuon firman tuotteissa usein törmää). Tänään oli postilaatikossa iso kuori, ja yllä kuvattuna sisältö.

Erinomaista asiakkuussuhteen hoitoa Design Objectives Ltd:ltä! Ei varmaan ole niiden pussista paljon pois laittaa vialliseen tuotteeseen pettyneelle asiakkaalle paluupostissa pahoittelukirje ja muutama oman firman tuote, kun lopputuloksena on edelleen tyytyväinen asiakas. Tuotti paljon iloa huomata ensinnäkin se, miten nopeasti palautteeseen reagoitiin ja miten annettiin vielä vähän ekstraa lohduksi. Mulla kyllä on tuo lehti jo aiemmin... Mutta silti.

Tämän maan (nuo tulivat siis naapurisaarelta Iso-Britanniasta) reagointinopeuteen tottuneena en odottanut tuolta kuuluvan mitään kuukausiin, jos ollenkaan. Esimerkiksi Aer Lingukselta, jonka lähtöselvityksen jälkeen digikamerani varastettiin täpötäydestä rinkasta, ei ole kuulunut minkäänlaista vastausta, ei edes anteeksipyyntöä eikä mitään. Lentoyhtiö ei siis ota minkäänlaista vastuuta siitä, että rahtiin checkatusta laukusta katoaa kamera, laturi ja laturista kameraan menevä piuha, mutta laturista suomalaiseen pistokkeeseen menevä virtajohto on jätetty laukkuun. Kamera oli rinkan sivutaskussa pohjimmaisena, eikä sitä sieltä voinut ottaa kuin avaamalla rinkan ja purkamalla tavarat pois. Lisäksi sen olemassaolosta ei voinut tietää, ellei ollut nähnyt läpivalaisua. Ei jätä paljon epäilykselle sijaa, missä varkaus on tapahtunut, ja kuka siitä on vastuussa. Siltikään ei mitään yhteydenottoa. Arvatkaa lennänkö sillä firmalla enää?