askartelutila3.jpg
...tässä tämä nyt on! Oma soppeni tässä suhteellisen ihanassa kerrostalokolmiossa keskellä Suomea. Se ei ole samanlainen askarteluihmemaa, kuin monet organisoinnin ja tavaran jumalattarien huoneet (esimerkki 1, esimerkki 2), mutta se on minun! Tästä on hyvä sitten laajentaa :)

askartelutila6.jpg
Nuo mustat ripustustelineet olen esitellyt jo aiemmin, mutta tarkkasilmäiset ehkä huomaavat jotakin muutosta. Uusien hankintojen myötä sain tavarat kivemmin ja huomattavasti käytännöllisemmin aseteltua. Tykkään myös tosi paljon siitä, että saan pikkutavarat (muistilaput, teipit, nastat, klemmarit, nitojat ym.) omiin lokeroihinsa ja tuon ylösalaisin käännetyn cd-hyllyn (luovuutta kalusteostoksiin!) päällisenkin hyötykäyttöön purkeille ja purnukoille.

askartelutila7.jpg
Kulmapöydän viereen on koottu Lundian hylly, jota löytyy nurkkauksen vastapäiseltä seinältä metritolkulla. Pöydän tasolla olevalla hyllyllä on Ikean Norrebo-kuutio, joka on (ovi auki) juuri 12x12-tuumaisten paperien kokoinen. Tarkoituksena olisi väkertää siihen itse muutama välihylly lisää. Ylemmällä hyllyllä on hetken 12-tuumaisten papereiden säilytyspaikkana toiminut kori, jossa nyt majailevat 8- ja 6-tuumaiset lehtiöt sekä silkkipaperiarkit. Toiseksi ylintä hyllyä kansoittavat lehtikansiot, kahdessa oikeanpuolimmaisessa kansiossa on askartelulehtiä. Hyllyn vasemmalla puolella on pahvivarasto ja pöydän alla harmaa laatikosto, jossa on tällä hetkellä leimailutarvikkeita ylimmässä laatikossa, sekalaisia papereita keskellä ja muuta kätevää tavaraa alalaatikossa. Uskomattomalta tuntuu, että kaikki askartelutavarani majailivat siellä koko Irlannin ajan...

askartelutila4.jpg
Sijoitin akryylileimasimet Ikean Vink-cd-telineeseen, joita voi sitten leimavalikoiman ehkä joskus kasvaessa ostaa toisen tuohon päälle. Lasipurkeissa on pieniä paperijäämiä ja nauhajäämiä, tosin nyt nauhajäämäpurkissa on nyt metritolkulla mustaa jota en ole vielä ehtinyt keriä takaisin rullalle. Liimat sain kätevästi yhdelle hyllylle, kun teipit siirtyivät alas ja vapauttivat tilaa. Myös kimalteet saivat oman hyllynsä. Entinen servettiteline pitää näkyvillä skräppäystä odottavia kuvia ja vieressä kaikesta ihanasta, jota maailmassa on, muistuttaa Helinä-keiju smaragdijalustallaan.

askartelutila5.jpg
Ikean parhaat löydöt ovat tässä: Antonius-reikälevy, Bygel-ritiläkorit nauhoille, kaksi settiä Gryndtal-magneettipurkkeja napeille, eyeleteille, haaraniiteille ja muulle ihanalle pienelle sälälle, sekä Spontan-magneettipurkit ja -koukut. Oon ihan innoissani, että sain sakset kätevästi yhteen purkkiin! Tuo reikälevy, jonka yhteyteen nuo kaikki yllä olevat tarvikkeet hankittiin, on tuossa vain ja ainoastaan Elliksen ansiosta. Sen Ellis kävi puhumassa suoraan seinästä meidän kyytiin :)

nauhat_laatikossa.jpg
Bygel-korit ratkaisivat osan nauhaongelmasta, mutta kertokaa hyvät ihanat kanssaihmiset, että mitä teen näille rakkaille erikokoisille nauhaparoille, jotka eivät ole rullalla, vaan hyllykön alimman laatikon sekamelskassa?

askartelutila8.jpg
Askartelunurkkaus jatkuu kulmasta oikealle, ja tältä (harmillisesti vasenta puolta pidemmälle) osiolle jatkuu pöytätila. Se toimikoon toimisto- ja tietokonetyöskentelytilana ja johtosekamelskana :)

ostokset_201007.jpg
Eilinen kirppisreissu ei tuonut helpotusta nauhaongelmaan, vaan päin vastoin. Joku ilmeisesti ompeluintoinen myi laatikkotolkulla nauhaa ja nappeja. Melkein kaikissa noissa paketeissa on satiini- tai siksak-nauhaa kymmenen metriä, ja hintaa joko euro tai 1,7€. Nappeja oli myös jokunen, ihania turkooseja sain 20 samalla senttimäärällä. Oi. Me Naiset vuodelta ´67 on ensimmäinen ostamani vanha lehti, sisältö oli niin inspiroiva, että en voinut jättää sitä hyllyyn. Ja sitäpaitsi, onhan kyseessä TAAS neulenumero... ;)