aidin_joulukortit_2007.jpg
Huh, urakka on vihdoin ohi! Äidille luvatuista joulukorteista kehkeytyi hieman työläämpiä kuin olin aluksi ajatellut, ja hommia tehtiin J:n kanssa alkuviikosta yötä myöten. Eivät ehtineet vielä tänään äidin päässä postiin, mutta onneksi ykkösluokan merkeillä matkaavat perille vielä ennen joulua. Sarjatyö ei sovi mulle, tykkään tehdä korteistani niin vaikeatekoisia. Ehkä ongelma johtuu myös siitä, että käytössäni ei ole stanssauslaitetta, jonka avulla moni asia varmasti olisi helpompaa. Joutuu säätämään monen asian kanssa. Toisaalta tykkään, että kortit on varmasti uniikkeja (en tarkoita, etteivätkö olisi valmiimmistakin aineksista koottuina), mutta tällaisen sarjatuotannon kanssa se helpottaisi montaa vaihetta.

aidin_joulukortti_2007.jpg
Ne näyttävät aika yksinkertaisilta, mutta hommaan tuhrautui aikaa, sillä paperi on itse leimattu ja lumihiutale ensin piirretty kalvolle, sitten maalattu akryylivärillä päälle ja vielä lopuksi hileliimakäsitelty. Kun noita tekee 20, alkaa jossain vaiheessa jo vähän ahdistaa... Kortin tekstin tulostin hopeansävyiselle helmiäispaperille ja liimasin pahvin päälle. J auttoi korttien leikkaamisessa, onneksi.

joulukortti2007.jpg
Meiltä lähti tänä vuonna tasan yksi joulukortti joka matkaa J:n mummun luo. Muut saavat sähköisen tervehdyksen, ja postimerkkirahat menivät Invalidiliiton keräykseen. Kuvan värit vääristävät sen verran, että kortin tummanvihreä nauha näyttää lähes mustalta, teksti heijastaa kimallekynän käytön takia. Iso kukka sekä mukavasti joulutähden näköiset kukkaset kuoressa ovat SU!:n Fabulous Flowersista. Kukan taustalla on kullansävyistä helmiäispaperia.

nauhalaatikosto_nauhat.jpg
Tässä vihdoin se nauhojensäilytyslaatikosto, josta puhuin aiemmassa postauksessa. Inspiroiduin Lauran pienemmästä laatikosta ja tuunasin käyttämättömän Ikean laatikostoni (kyseessä tämänkaltainen Fira, mutta kuusilaatikkoinen) uuteen uskoon. Yhdellä 12x12-paperilla päällystää juuri nuo kuusi laatikkoa. Ensin maalasin laatikot ja kehikon, sitten kiinnitin Erikeeperillä etupaneeleihin paperit ja sitten porailin reikiä edustat täyteen. Alavasemmalle jätin ehjän laatikon lyhyempiä nauhoja varten. Lopuksi vielä käsittelin reunat ja laatikon etukappaleen sisäpuolen santapaperilla. Tykkään lopputuloksesta ja ainakin tähän mennessä se on toiminut käytössä hyvin. Pahoittelen kakkoskuvan sumennusta, otin kuvat kiireessä kun pöytä oli vielä täynnä korttitehtaan roinaa.

Ajattelin vielä ennen joulua tehdä muutaman muistamisen työkavereille ja sukulaisille. Ei mitään monimutkaista, mutta jotain pientä, jota ei tarvitse tehdä sarjatyönä, mutta jossa saan väkertää ja ihan vaan nauttia tekemisen ilosta!

P.S. Münchenin matka oli ihana! Kaupunki oli valtavan kaunis ja jouluinen, koko keskusta oli täynnä piparkakkutalon näköisiä kojuja, joissa myytiin paahdettuja manteleita, pipareita, hehkuviiniä ja makkaraa. Keskustassa tuoksui aivan ihanalle! Mitään askarteluaiheista en ostanut, vain vaatteita, koruja ja kenkiä. Sekin hyvä saalis! ;)